Over Jurien

De basis voor een geweldig leven is jezelf kennen en accepteren.

Coaching bij Comfortabel met jezelf  helpt je om je interne kompas te ontdekken en er op te vertrouwen.

Verruil je angst 'om het niet goed te doen' voor overvloed, zelfvertrouwen en veerkracht.

Dat is geen vaardigheid. Dat is een transformatie.

 

Veel van mijn cliënten zijn hoogsensitief of introvert: mensen met een rijke mentale binnenwereld en veel zelfreflectie –vaak zó veel zelfreflectie dat het ze verlamt, in plaats van dat ze een afgewogen keuze maken en dan de dingen doen die ze verder helpen.


Over Jurien Veenhuis

Jurien Veenhuis - gediplomeerd coach, aangesloten bij NOBCO

Mijn naam is Jurien Veenhuis (1970), hoogsensitief, gediplomeerd coach en oprichter van Comfortabel met jezelf.

Ik ben coach geworden omdat ik zo veel mensen zie worstelen in sociale situaties en met zichzelf. Onze maatschappij dicteert dat je succesvol moet zijn, een groot huis en grote auto moet hebben, en liefst ook nog een berg cash op de bank.

Een goede financiële basis is natuurlijk mooi. Maar: dat is wat je hebt, niet wie je bent. Dat je deze pagina leest, maakt waarschijnlijk dat je de vraag, "Is dit het nou?", wel eens gesteld hebt. "Wie ben ik?", "Wat vind ik écht belangrijk in het leven?", "Wie wil ik om me heen hebben?" (En wat voor mensen vooral niet?) Hoe bouw je veerkracht op voor de turbulentie van het leven? Dat mag je blijkbaar zelf uitzoeken. Zonder handleiding. Want op school leer je dit niet.

Ik kom zelf uit de ICT, en ik weet hoe lastig het kan zijn om van het denken in 'systemen' om te schakelen naar de meer 'rommelige' en minder voorspelbare wereld van de menselijke communicatie, relaties, en het luisteren naar je gut feeling.

 

Ooit stond ik zelf op dat punt. Tijdens mijn studie sterrenkunde was ik een en al ‘hoofd’. In analyseren en denken was ik steengoed. Maar in sociale situaties vaak ronduit onhandig –vriendelijk, maar onhandig. Een typische Nice guy die geen idee had.

Toen ik in 1998 als IT-ondernemer begon kon ik er niet langer omheen. Inhoudelijk was ik goed in m'n werk, maar ik was zó behulpzaam, dat ik klanten ver over mijn grenzen liet gaan met hun vragen. In plaats van 's avonds met vrienden af te spreken of andere leuke dingen te doen, was ik vaak nog aan het werk. Balans tussen werk en privé? Dat was voor andere mensen. Een burn-out was het gevolg.

Daar zat ik dan. Geen energie meer, stress tot aan het plafond, en het vertrouwen in mezelf kwijt. Dat kon zo niet langer!

Ik weet nog dat ik het spannend vond, maar ik zocht hulp en kwam bij een super coach terecht. Door hem ging er een nieuwe wereld voor me open! Ik ontdekte wat ik zelf belangrijk vond. Waar m’n grenzen lagen en hoe ik ze duidelijk aan kon geven –dúrfde aangeven. Wat ik miste in duidelijke communicatie, en nog veel veel meer.

Des te meer ik leerde, des te nieuwsgieriger ik werd naar wat er allemaal nog meer te ontdekken was. Mijn eerste coach was een enorme inspiratiebron voor me. Dank je wel Roderik, voor alle coaching, nieuwe inzichten en wijze lessen.
Het fascineerde me dat het volwassen brein nog zó veel kan leren! Het werd, en is nog steeds, de reis van m’n leven.

Dit is de transformatie die je met de juiste coaching kunt bereiken.

 

In de loop van de ruim 17 jaar dat ik met zelfontwikkeling bezig ben, heb ik uitgevonden wat echt werkt en wat dikke onzin is. Wat mijn investering meer dan waard was, en wat weggegooid geld was (soms duizenden euro’s!). Ik volgde workshops en communicatietrainingen, en ging bij life coaches, organisatiecoaches, dating coaches en meditatieleraren in de leer (bij eentje ben ik gillend weggerend omdat ie me veel te zweverig was). Ik heb vele boeken gelezen en dito adviezen uitgeprobeerd en onderzocht.

En in juni 2020 heb ik de NOBCO-erkende opleiding tot Life Coach afgerond: ik wilde geen 'hobby coach' zijn, zoals er zoveel in Nederland rondlopen, maar een goed opgeleide, ervaren, professionele coach. Aangesloten bij NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

Aangesloten bij: NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches

Opleidingen en trainingen

  • Life coaching (opleiding) – Schott&Co, 2019/2020, NOBCO erkend
  • Body type Coaching (training) – Schott&Co, 2021
  • PostTraumatische Groei (workshop) – Et Emergo, 2022, NOBCO erkend
  • Burn-out en Vitaliteitscoach (opleiding) – Civas, 2023

Daarnaast beoefen ik sinds 2005 de Japanse verdedigingskunst aikido. Voor mij is dat de beste manier om uit mijn hoofd te komen en meer in contact met mijn lichaam. Ik ben 2e dan (zwarte band) in aikido. In 2016 heb ik de door NOC*NSF erkende opleiding aikidoleraar niveau 2 behaald.

Naast methodieken als RET (Rationeel-Emotieve Training), Transactionele Analyse en Voice Dialogue gebruik ik ook oefeningen uit onder andere aikido, mindfulness en somatic experiencing  om mijn cliënten meer in contact te laten komen met hun lichaam. No worries, aan zweverigheid doe ik niet.

Al deze kennis en ervaring kán ik gewoonweg niet voor mezelf houden. Ik wil dit met jou delen, zodat ook jij het beste uit je leven kunt halen.

Dus: wordt morgen weer een verloren dag in de schaduw? Of ga je op ontdekkingsreis en stap je in het zonlicht? De keuze is aan jou.

Comfortabel in iedere situatie. Comfortabel… met jezelf.