"De geschiedenis van de mensheid is het verhaal van vrouwen en mannen die zichzelf tekort doen"

—Abraham Maslow
 

De coaching van Comfortabel met jezelf  is bedoeld voor hoogsensitieve mannen, laatbloeiers en hoger opgeleiden. Mensen zoals jij, met een hoog IQ, vaak introvert. Slimme, snelle denkers die ertegenaan lopen dat een hoog IQ alleen niet voldoende is om blij te zijn met wie je bent en om je doelen te bereiken.
Daar is iets anders voor nodig, voorbij het razendsnelle rationele denken. Om de juiste keuzes in je leven te maken. Om jezelf goed genoeg te voelen, ook als je een fout maakt. Om het juiste te zeggen en te doen in ongemakkelijke situaties. Om je eigen gevoelens te herkennen en te mogen voelen.

Waar merk jij dat bij jezelf aan?

 • Durf je (bijna) nooit 'nee' te zeggen?
 • Zit je zo erg 'in je hoofd', dat je de rest van je lichaam nauwelijks voelt?
 • Geef je jezelf er ongenadig van langs als je een fout maakt?
 • Ben je onhandig in sociale situaties?
 • Krijgt je collega op het werk promotie, terwijl jij inhoudelijk veel beter bent? En begrijp je niet hoe dat iedere keer toch weer kan?
 • Ben je vaak aan het pleasen om iets gedaan te krijgen?
  Bijvoorbeeld:
  • Altijd klaarstaan voor anderen, gevraagd én ongevraagd.
  • Vooral bij mannen: als typische 'nice guy' zeggen dat je 'gewoon op de koffie komt hoor', terwijl je eigenlijk smoorverliefd bent. En niet weten hoe je hier mee om moet gaan.
  • Niemand willen kwetsen, maar door je onhandige woorden mensen onbedoeld júist kwetst of ruzie krijgt?
 • Heb je last van uitstelgedrag?
 • Wil je je werk zó 'perfect' doen, dat het eigenlijk nooit af komt? Waardoor je geen tijd meer hebt voor de rest van je leven? Voor je partner? Voor familie en vrienden?

Mocht nu het schaamrood op je kaken staan van herkenning... relax, en lees rustig verder. Dit zijn patronen die je waarschijnlijk al lang met je meedraagt. Waarvan je denkt dat jij en de wereld nu eenmaal zo werken. "Zo hoort het." Toch?
 

Diep van binnen weet je dat het niet klopt:

 • Als je niet duidelijk bent in wat je behoefte is, dan ben je onzichtbaar voor anderen.
 • Als je niet duidelijk bent waar je grenzen liggen, dan lopen anderen zo over je heen.
 • Als je werk nooit goed genoeg is, dan hou je geen energie meer over voor de rest van je leven.
 • Als je iets doet met als enige doel er iets anders voor terug te krijgen, dan eindig je met niets.
 • Als je niet je echte zelf laat zien, omdat je bang bent om afgewezen of stom gevonden te worden, dan geef je anderen niet de kans om echt connectie met jou te maken. Ze zien alleen de ‘nep-jou’, en de kans is groot dat ze je dan juist afwijzen of stom vinden.
 • Als je keer op keer dezelfde strategie toepast, en iedere keer krijg je het tegenovergestelde van wat je echt wilt, denk je dan... dat het de volgende keer wel gaat werken?

 

Als je doet wat je altijd doet, dan krijg je wat je altijd krijgt.

 

Herkenbaar? Je bent echt niet de enige die met dit soort gedachten en frustraties rondloopt. Je wilt graag gezien, geliefd en geaccepteerd worden. Maar de realiteit is precies het tegenovergestelde. Het knaagt aan je zelfvertrouwen en het leidt tot een hoop frustratie, verdriet, ellende en onbegrip. En het ergste is: het brengt je niet het leven wat je diep van binnen graag wilt!

 

Gelukkig is hier met de juiste coaching en training heel veel aan te doen. Ontdekken wat het nou is wat je doet wat je altijd doet, inzicht krijgen in waarom dit je tegenhoudt in je verlangens, zodat je kan groeien naar de persoon die je écht bent. Zodat het citaat van Abraham Maslow voor jou niet meer opgaat.

Weet wat je wilt. Je zou het zomaar kunnen krijgen!

“Ik ben introvert en ik praat niet gemakkelijk over wat ik denk en voel. Heeft coaching dan wel zin?”

Dit is een hele begrijpelijke vraag, en ik hoor 'm als coach regelmatig. Zeker als je introvert bent of jezelf als ‘binnenvetter’ ziet, kan je denken “zo ben ik nu eenmaal”. Eerdere cliënten van mij hadden diezelfde vraag. Zo had ik Sara (niet haar echte naam), een slimme vrouw van in de 40, in een VIP coachtraject. Ze is niet alleen introvert, maar had in haar jeugd ook nog eens een niet-functionele manier van communiceren geleerd. Ze vertelde, “Vroeger spraken we thuis nooit ergens over. Je moest maar doen wat je ouders je opdroegen, anders was het huis te klein. Er tegenin gaan durfde ik al helemaal niet, dan brak de hel los.” Met als gevolg dat ze in haar volwassen leven nauwelijks vrienden had, geen aansluiting vond bij collega’s op het werk, en keer op keer in disfunctionele relaties terechtkwam. Sara: “Mijn partners tot nu toe vond ik eigenlijk nooit echt leuk, maar het was beter dan alleen zijn. Dacht ik. Ik deed maar wat hij zei, want anders was ik bang dat ie weg zou gaan. Een paar keer heb ik iets heel persoonlijks aan mijn toenmalige vriend verteld, en dat gebruikte ie later tegen me.” Dit bevestigde weer haar beeld dat je niet over gevoelens praat en dingen maar beter voor je kan houden.

In de veilige omgeving van het coachtraject werd het stapje voor stapje wél mogelijk voor Sara om zich te uiten. Een omgeving waarin de gedachten en gevoelens die ze deelde juist zonder oordeel werden besproken. Dat gaf haar lucht en ruimte. Wat ze gaandeweg ook merkte, was dat introvert zijn niet iets slechts of negatiefs is. Het wil alleen maar zeggen dat je een rijke binnenwereld hebt en dat je wat minder uitbundig bent dan iemand met een extravert karakter. Het andere belangrijke inzicht was dat grenzen stellen niet ‘asociaal’ is, maar juist heel belangrijk. Ze leerde welke grenzen voor haar belangrijk zijn, en hoe ze die op een respectvolle manier aan anderen duidelijk kan maken. Sara: “Ik laat niet meer alles automatisch toe, maar zeg er wat van als ik iets niet prettig vind. Dat kunnen hele kleine dingetjes zijn, maar het voelt zó krachtig! Bijvoorbeeld dat ik een afspraak afzeg omdat ik te druk ben. Vroeger zou ik er toch heen zijn gegaan omdat ik dacht ‘dat dat zo hoorde’. Om er dan met een chagrijnige smoel bij te zitten, wat ook niet bepaald gezellig was. Ik merk dat de meeste mensen het juist fijn vinden als ik vertel wat me dwarszit of nodig heb. Ze weten nu veel beter wat ze aan me hebben, en ik begin een heel ander soort gesprekken te krijgen. Veel persoonlijker en met meer diepgang. En die ene ‘vriendin’ die alleen maar aan zichzelf dacht en nooit rekening met mij hield, die heb ik uit m’n leven geknikkerd. Wat een opluchting!“

Des te beter je jezelf leert kennen, of je nu introvert of extravert bent, des te beter je ook weet welke mensen er bij je passen; als vrienden, vriendinnen, en als partner. Jezelf uiten en respectvol je behoeftes en zorgen kenbaar maken blijkt juist heel normaal en fijn te zijn. En het scheelt je ook nog eens een bult stress en energie.

En als Sara het kan, dan kan jij het ook.

 

Dus wil jij het leven leiden wat bij jou past, zet dan nu die volgende stap.

 • Leer de 2 grootste valkuilen te herkennen die jou tegenhouden in je leven.
 • Ontdek wie je écht bent, zonder een ander persoon te hoeven worden.
 • Leer dat je je niet anders hoeft voor te doen dan je bent.
 • Stop met pleasen! Zet jezelf op 1 –zonder een aso of bokito te worden.
 • Accepteer en hou van jezelf zoals je bent –je bent het waard. Echt!
 • Ontdek dat je niet perfect hoeft te zijn om door anderen gewaardeerd en bemind te worden.
 • Ontdek dat je een aantrekkelijke man of vrouw bent die keuze heeft in de liefde.
 • Leer waar je grenzen liggen, en hoe je die respectvol aan anderen duidelijk kan maken.
 • En leer ook dé manier om je grens duidelijk te maken als een ander die niet meteen accepteert.

 

Vraag het 100% gratis kennismakingsgesprek aan

 

Ik help je bij deze ontdekkingstocht, als coach en gids.

Dat betekent:

 • De stappen die je zet zijn te overzien en aangepast aan jouw situatie: ik daag je uit om te groeien, waarbij de stappen niet onoverbrugbaar groot zijn. Ik zorg er voor dat je kunt groeien zonder te verzuipen.
 • Je pakt de regie over jouw eigen leven terug.
 • Ik heb als coach geen oordeel. Ook al vind je jouw situatie, vraag of probleem nog zo gek of schaam je je er voor, alles is bespreekbaar. Jij zit immers ergens mee en wilt het graag oplossen. Een veilige omgeving zonder oordelen is daarom essentieel.
 • Wat je zelf leert en ervaart door het coachtraject onthoud je veel beter. Daardoor kan je het makkelijker in je leven toepassen.
 • Persoonlijke groei is geen ‘quick fix’, maar een transformatie waar je de rest van je leven de vruchten van plukt.
 • Jouw persoonlijke groei heb je zélf gecreëerd, en dat is iets om supertrots op te zijn!

Vind je het spannend? Dat kan het in het begin ook best zijn. En dat is helemaal oké.

 

Over Jurien

Mijn naam is Jurien Veenhuis (1970), ik ben gediplomeerd life coach en oprichter van Comfortabel met jezelf.

Ik ben coach geworden omdat ik zo veel mensen zie worstelen in sociale situaties, met het ontwikkelen van gezonde gewoontes... en met zichzelf. Zowel vanuit mijn vakgebied als uit eigen ervaring weet ik hoe ontzettend veel hier in te leren is. Of je nu 25 of 50 jaar bent.

Aangesloten bij: NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches

Jurien Veenhuis - gediplomeerd coach, aangesloten bij NOBCO

 

"Maar Jurien, is coaching niet ontzettend duur?"

Het antwoord daarop is simpel: nee. De investering in geld is een schijntje als je het afzet tegen alle avonden die je uitzit voor je tv of computer, of in jezelf afbeulen met ongezond hard werken. Tijd is de meest waardevolle ‘valuta’ die je hebt. En het is aan jou wat je met die tijd gaat doen: wegzappen? Verbitterd en gefrustreerd terugkijken op een leven van gemiste kansen? Of je leven léven, op de best mogelijke manier voor jou?

 

Gun jezelf het leven dat bij jou past! Neem contact met me op via onderstaande knop.

In een 100% gratis en vrijblijvend gesprek van 20 minuten (via telefoon of video) nemen we de mogelijkheden door.

Jurien, neem contact met mij op voor het gratis kennismakingsgesprek.

 

Wordt Comfortabel met jezelf als je worstelt met een van deze thema's:

 • Zingeving: wat wil ik eigenlijk met mijn leven? Er is zoveel keuze, dat ik bang ben het verkeerde te kiezen.
 • Negatieve gedachten en emoties die je verlammen
 • Lage eigenwaarde en zelfkennis
 • Het negatieve oordeel van anderen maakt dat je je 'kleiner' voelt
 • Ongezond perfectionisme
 • Gebrek aan sociale vaardigheden, waardoor je niet krijgt wat je zo graag wilt
 • Je grenzen kennen en aangeven op je werk en in persoonlijke relaties
 • Het aangaan en onderhouden van vriendschappen
 • Gezonde relaties aangaan
 • Uitstelgedrag
 • Werkdruk en werkstress

Wat zeg jij tegen jezelf om de beslissing voor een fijner leven uit te stellen?

Ik vraag cliënten aan het begin van een traject altijd wat ze al hebben gedaan voordat ze bij mij terecht kwamen. En wat ze tegen zichzelf zeiden om hun situatie nog even niet onder ogen te hoeven zien.
Een selectie: “Eerst wil ik een betere baan.” Of: “Eerst wil ik meer zelfvertrouwen.” Of: “Eerst wil ik meer rust in m’n hoofd hebben.” Of: “Eerst moet de coronacrisis voorbij zijn.”

Verspil niet nog jaren van je leven, maar kom in actie. Het enige juiste moment is: NU.

 

Coaching: hoe werkt dat eigenlijk?

Als eerste: het intakegesprek

In het intakegesprek onderzoeken we wat je coachvraag is en welk thema het belangrijkst is voor jou. Het kan namelijk best zo zijn, dat je op meerdere vlakken worstelt, maar dat één thema je tegenhoudt in alles. Daar gaan we aan de slag in de coaching. Geen 'one size fits all', maar effectief maatwerk voor jou. Je zal merken dat je dan ook op andere vlakken al snel stappen gaat zetten.

Het intakegesprek komt na het vrijblijvende kennismakingsgesprek, als je hebt besloten om met mij te gaan werken. Dit gesprek duurt circa 1,5 uur.

Losse coachgesprekken

Zoals bij vrijwel iedere coach is het mogelijk om losse coachgesprekken te boeken. Deze gesprekken zijn bij mij alleen online mogelijk.

Met coaching pakketten krijg je echter veel méér aan dan alleen maar de gebruikelijke gesprekken. Hieronder ontdek je de mogelijkheden:

Life coaching pakketten bij Comfortabel met jezelf

 • 6 of 9 uur aan coachgesprekken. Meestal duurt een gesprek 1,5 uur, maar als gesprekken van 1 uur beter bij jou passen, dan is dat ook mogelijk. Online of op locatie (VIP-pakket).
 • BONUS 1: tijdens het coachtraject krijg je, naast onze coachgesprekken, extra video’s met duidelijke uitleg en oefeningen die betrekking hebben op je coachvraag. Dit oefent heel makkelijk, waardoor je nog sneller vooruit komt.
 • BONUS 2: ben je vaak gespannen? Heb je moeite om je te concentreren? Deze goed te volgen oefeningen helpen je weer ontspannen en gefocust te worden.
 • BONUS 3: onbeperkte* e-mail/video coaching tijdens jouw coachtraject voor korte vragen of sparmomenten. Alleen in het Plus en VIP-pakket.
 • De video’s en extra's blijven een half jaar na ons laatste coachgesprek voor jou beschikbaar.
 • Met deze aanpak zet je stappen die je nooit voor mogelijk had gehouden!

* 'Onbeperkt' betekent maximaal 1 antwoord per e-mail per werkdag. Of kies voor korte sparmomenten per telefoon of video: maximaal 1 gesprek van 10 minuten per werkdag.

 

Coaching met Garantie

Coaching met garantie

Voor alle pakketten (Online én VIP) krijg je van mij een keiharde garantie: als je, om wat voor reden dan ook, niet tevreden bent met mijn als coach en je geeft dit uiterlijk 24 uur vóór het 2e coachgesprek aan, dan krijg je het volledige bedrag teruggestort. Binnen een week. Zonder uitzonderingen of kleine lettertjes. Gewoon omdat ik jou de best mogelijke coaching wil geven en alleen maar tevreden cliënten wil hebben.

 

Ik vind dat coaching voor iedereen bereikbaar moet zijn. Daarom zijn mijn tarieven voor particulieren aanzienlijk lager dan voor zakelijke cliënten (ZZP'ers, ondernemers en werknemers met een persoonlijk ontwikkelbudget).

Het intakegesprek duurt circa 1,5 uur. Hier breng ik een vast bedrag voor in rekening:

 • Particulieren: 90 euro inclusief BTW.
 • Zakelijke cliënten: 110 euro exclusief BTW.

Mijn uurtarief voor online losse coachgesprekken:

 • Particulieren: 90 euro per uur inclusief BTW.
 • Zakelijke cliënten: 110 euro per uur exclusief BTW.

Losse sessies op locatie zijn niet mogelijk en hebben ook niet de extra's en bonussen die je in de pakketten wel krijgt.

Je kunt kiezen uit 3 verschillende coaching pakketten:

e-Coaching Basis

Online gesprekken

 • 6 uur aan online coachgesprekken
 • Ondersteunende video's met extra uitleg en oefeningen
 • Ontspanningsoefeningen (audio en video)
 • Onbeperkte* e-mail coaching
 • Coaching met garantie
Meest gekozen

e-Coaching Plus

Online gesprekken  

Meest gekozen: e-Coaching Plus
 • 9 uur aan online coachgesprekken
 • Ondersteunende video's met extra uitleg en oefeningen
 • Ontspanningsoefeningen (audio en video)
 • Onbeperkte* e-mail coaching/sparmomenten per telefoon of video
 • Afspraken in de avond of op zaterdag mogelijk.
 • Coaching met garantie

Live Coaching VIP

Gesprekken op locatie

 • 9 uur aan coachgesprekken, op locatie
 • Ondersteunende video's met extra uitleg en oefeningen
 • Ontspanningsoefeningen (audio en video)
 • Onbeperkte* e-mail coaching/sparmomenten per telefoon of video
 • Gesprekken in een prettige coachruimte in de regio's Zeist-Driebergen, Amersfoort of Twente
 • Coaching met garantie

Betaling in 2 termijnen is mogelijk.

Ja, dit wil ik!
Vraag het 100% gratis kennismakingsgesprek aan

 

Voor bedrijven en organisaties:

Ben je op zoek naar een langer of aangepast coachtraject? Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Ik nodig ik je uit om met mij te gaan werken. Klik op de blauwe knop hierboven om de mogelijkheden te bespreken. Je bent van harte welkom.

Jurien Veenhuis